miércoles, 28 de noviembre de 2012

Club de Ciència - IES Argentona

A punt per entrar de ple en la part pràctica!

Des de principi de la sessió, cada grup s'ha posat en el seu espai vital (ordinardors, laboratoris, biblioteca...) per seguir amb la seva feina. Noves idees i aclariments s'han fet respecte de la sessió anterior en alguns dels grups. Han estat els següents:
  • Cor: es van probar els diferents experiments programats. Com no van sortir molt bé, s'han de millorar i buscar alternatives.
  • Dermatologia: s'ha posat en marxa l'experiment amb leds, però també es veurà quins efectes hi ha sobre els productes amb bombetas colorejades.
  • Celíacs: s'ha instal·lat un programari per visualitzar les substàncies amb un petit microscopi. També s'ha començat a estudiar els processos d'electroforesis que s'utilitzaran per a la identificació d'aliments amb gluten i sense. Per aclarir dubtes, es posarà en contancte amb el dr. Herrero de l'ICIM.
  • Ceguera: han començat a fer alguns dels experiments més personals i ja han realitzat alguna imatge. S'ha quedat que durant les vacances de Nadal es posaria en marxa la construcció del sistema d'atenció per a persones amb discapacitats visuals que es té previst.
  • Acústica: han començat a fer la capsa que servirà per fer l'estudi de distàncies i contaminació acústica. S'ha entregat una cinta mètrica llarga per facilitar les distàncies a treballar en aquest projecte.
  • Astronomia: han continuat amb la introducció i s'ha parlat de la necessitat de tenir feta la capsa per fer el model de caiguda. També s'ha entregat una cinta mètrica per determinar les diferents alçàries de caiguda.
 S'ha indicat que la introducció hauria d'estar feta per a la propera setmana per centrar-se, ja definitivament, en la part experimental.

Finalment, s'ha votat el nom del Club de Ciència i els resultats se sabran properament.