miércoles, 22 de junio de 2005

Premi Exporecerca - SCB - ICM

Durant el dia d'ahir es va fer l'estada científica del Harry Jr. i del Mariano a les instal·lacions de l'ICM a Barcelona. Forma part del Premi "Societat Catalana de Biologia" que van guanyar en la passada Exporecerca Jove.

Vam sortir de l'escola ben d'hora amb el cotxe i vam arribar a les instal·lacions de l'ICM una mica abans de les 8:30 h, hora pactada per la nostra trobada amb el director del centre, el Josep Ma. Gili. Vam recollir totes les eines necessàries i d'allà vam anar fins al port on ens esperava el petit vaixell de l'ICM per fer la sortida de camp.

El Harry Jr. i el Mariano Trigo amb el Josep Ma. Gili
en un moment de la recollida de mostres
Segons el programa que ens van donar, es tractava de treballar els següents continguts:
  • Estudiar com es calcula una posició geogràfica amb el GPS.
  • Analitzar les condicions ambientals de la zona d'estudi, a més de la utilització del Disc de Secchi per determinar on arriba la llum del Sol.
  • Recollir dades sobre les característiques fisico-químiques de l'aigua del mar, la temperatura i la salinitat.
  • Estudiar les característiques del fons marí, mitjançant l'ús d'una draga.
  • Recollir plàncton mitjançant una xarxa especial.
Visitant un dels laboratoris de l'ICM
Una vegada feta la part de camp, que va durar unes dues hores, vam tornar al laboratori per analitzar les dades obtingudes, a més de visitar diferents laboratoris relacionats amb la feina que s'ha fet a la mar, com l'estudi de l'evolució de les platges, o com es fa el procés de granulometria, a més de mirar i identificar les diferents mostres de plàncton.

L'activitat va finalitzar cap a les 14 h. Realment l'experiència va ser magnífica i tant el Harry Jr. com el Mariano van sortir molt contents i amb ganes de seguir fent recerca.

Moltes gràcies a l'ICM i al Harry Jr. i al Marianoper les seves ganes durant aquesta jornada.



MUNTATGE FOTOGRÀFIC DE L'ESTADA A L'ICM