jueves, 2 de junio de 2005

Final estatal del JWP 2005

Novament aquest any vam participar en la final estatal del Junior Water Prize (JWP), i ja són 3 vegades en 5 anys.

En aquesta edició es va anar amb el treball que va tenir el primer premi JWP durant la passada Exporecerca Jove i titulat "Las minas de agua en Alella: un circuito escondido" de Judith Díaz i David Ortiz.

Durant aquests dies passats vam estar assajant per aquesta final. Com sempre vam arribar a Barcelona cap a les 8:30 h del matí a la seu de Kemira Ibèrica S.A. Allà ens vam trobar els altres dos treballs finalistes i seleccionats directament per la convocatòria que fan els patrocinadors; un treball català, d'Arenys de Mar, i l'altre de Càceres

A les 9:30 h, puntualment, va començar l'exposició dels treballs. En el cas de la Judith i el David, van fer una presentació en castellà i anglès, respectivament, sent el primer treball en exposar. Van portar un pòster on s'explicava la totalitat de la recerca i, paral·lelament, van ensenyar en dues maquetes les estructures més característiques de les mines d'aigua.

Moments previs a les presentacionsLa Judith i el David
durant la seva presentació
Ensenyant el pòster

La seva presentació va ser molt bona i ara es tractava d'esperar la resta de presentacions i la decisió del jurat. Cap a les 12:30 h vam sortir de la seu i vam anar al centre. La decisió es prendria a primera hora de la tarda.

Vam rebre una trucada, cap a les 17:00 h dient que havíem quedat segons i que teníem un accèssit. El treball guanyador va ser el d'Arenys i titulat "Alquitran en el fondo del Mediterráneo: los foraminíferos como refugio de petróleo".

Felicitats als guanyadors i a la Judith i el David pel seu esforç.