domingo, 10 de abril de 2011

Exporecerca Jove 2011

Per primera vegada he participat com a assessor en projectes de recerca a l'Exporecerca Jove, portant treballs de dues escoles de les que no sóc directament professor: SE Dosrius i IES El Vern.

De cara a l'organització del viatge, vam quedar entre els dos centres que, donat que la SI Dosrius ja havia participat a la darrera edició de la mostra, anirien pel seu compte. Per tant, jo vaig quedar amb les alumnes de l'IES El Vern per acompanyar-les fins el lloc de la fira: el Campus de La Salle-URL, a Barcelona.

Allà ens vam trobar les dues escoles i vaig distribuir la feina. Primer de tot, les acreditacions i el muntatge, abans de la inauguració. Com a suport, des de la SI Dosrius va venir la professora Núria del Toro. De totes maneres, al llarg d'aquests tres dies ja es va fixar que sempre hi estaria una persona, almenys, de cada un dels centres i així jo poder estar més amb l'alumnat, sobretot pel treball de l'Aula Oberta de la SI Dosrius, amb el recolzament de la professora Ma Jesús Carrillo.

Els diferents treballs de la SI Dosrius durant el seu muntatge

Els diferents treballs de l'IES El Vern durant el seu muntatge

Una vegada feta la inauguració, vam continuar amb el muntatge, en paral·lel amb l'apertura al públic de la mostra. Com sempre, el primer dia va ser tranquil en quan a públic, però no tant pels treballs ja que, a més del passi del jurat, era la primera vegada que participaven a la fira. Les exposicions es van combinar amb visites a les instal·lacions del Campus, aspecte que va agradar força. D'altra banda, comentar que el treball de l'Scarlett i la Melanie va sortir, junt amb d'altres, en un reportatge de BTV.

L'Ariadna amb un juratEl Jordi amb un juratL'Anna, la Paricia i la Raquel
amb un jurat
L'Alba Ribas i l'Alba Grau
amb un jurat

La Melanie i l'Scarlett amb visitantsLa Paula i la Macarena amb un jurat

La Melanie i l'Scarlett en un moment de l'entrevistaEntrevista a Barcelona TV

Finalment, la jornada va tancar a les 17 h, moment que vam tornar a casa, després de recollir els estands.

Pel que respecta al dia central de la fira, el divendres, va ser una jornada força completa i fatigosa per la quantitat de gent que va venir, sobretot escoles. Els projectes van continuar les seves presentacions al llarg del dia, amb el descans obligat del dinar. La tarda, en canvi, va ser més tranquil·la. La fira va tancar igual que ahir, i es va tornar a casa.

Estands de la SI Dosrius

Estands de l'IES El Vern

Dissabte va ser un dia més familiar, com és de costum, a l'Exporecerca Jove. Pel matí, de totes maneres, es va seguir amb l'exposició i l'avaluació per part dels jurats. Després de dinar es va començar a desmuntar per anar a la Cerimònia de Cloenda, al CosmoCaixa.

Aquest any no s'ha tingut cap reconeixement, però haig de destacar un nom per sobre dels altres: el Jordi Carbó. Les seves presentacions que vaig escoltar i l'actitud davant dels visitants i dels jurats va ser extraordinària. A més, considero que la pròpia experiència en participar i introduir en centres nous què es una recerca i poder avaluar-se externament al centre ja m'omple la feina que es fa al llarg de l'any.

Alumnes participants a l'Exporecerca Jove. D'esquerra a dreta:
Patricia, Alba, Jordi, Anna, Macarena, Paula, Alba, Scarlett i Melanie (dalt)
Ariadna i jo mateix (baix)


Felicitats a tothom per la vostra participació i fins la propera edició!!!