martes, 7 de diciembre de 2010

XXVII Encuentro de Jóvenes Investigadores - Salamanca 2010

Un any més he participat com a tutor / assessor a l'Encuentro de Jóvenes Investigadores organitzat per INICE i realitzat a la ciutat de Salamanca.

Un moment de l'acreditació
Els treballs que he presentat, tres en total, són el resultat del procés de tutorització a l'Escola Salesiana "Mare de Déu dels Dolors" (Sant Boi) i a l'assessorament que he fet d'un d'ells de l'Escola Pia "Nostra Senyora" (Barcelona). També m'acompanyava la Laia Àngel, com a tutora d'un treball que venia de la meva antiga escola a Alella.

Com sempre, hem arribat a Salamanca en trenel mateix dia pel matí, cosa que ens ha permès de fer una breu visita de la ciutat, després de deixar les coses a l'allotjament, i fins les 17 h, hora de recepció dels participants i entrega d'acreditacions.

A les 18:30 h va començar la inauguració amb una conferència a càrrec del Dr. Juan Francisco de Dios i la Dra. Ma. Ángeles Ferrer. A diferència d'altres anys, la recepció a l'Ajuntament s'ha fet aquest primer dia, per ser festiu els altres dos.

Hem fet, doncs, la clàssica foto del grup i a la balconada. Posteriorment, hem anat a visitar una exposició al Palau de Garcigrande sobre òptica i instrumentació. Finalment, es podria fer una sortida nocturna per la ciutat, però vam anar a sopar, i vam sortir, posteriorment, pel nostre compte.

El grup en la recepció a l'AjuntamentFoto a la balconadaDurant la visita a l'exposició

Al dia següent va començar les exposicions dels diferents treballs, fins a les 14:30 h, amb un petit descans cap a migmatí. Després de dinar van seguir les presentacions, amb el mateix esquema que pel matí. En aquest cas, van presentar tots els treballs que vam portar. Finalment vam fer un sopar i vam acabar amb una obra de teatre.

La Milena presentant el seu treballL'Aïda presentant el seu projecte

L'Aina, la Laura, la Sara i la Yaiza presentant el seu treballEl grup català que va participar a l'Encuentro

Posteriorment, com era la darrera nit de l'esdeveniment, vam anar a un karaoke on tots els alumnes van treure tots els nervis i van gaudir-ne.

El darrer dia es va fer les presentacions que mancaven respecte de la resta dels dies, però amb la tranquil·litat de tenir totes les presentacions ja fetes i amb un nivell alt que va rebre les felicitacions d'algunes dels assistents.

Per la cloenda, es va fer un sopar, on es van entregar els diferents diplomes i llibres d'actes. L'acte va finalitzar amb una actuación d'un grup de música tradicional.

Vam sortir cap a Barcelona el següent dia pel matí i vam arribar a migdia. Una temporada més participant... i ja són 6.

Felicitats a totes les persones que han presentat els treballs!!!


D'esquerra a dreta:
Aïda, Alejandro, Milena, Gemma, Laura, Aina, Sara i Yaiza,
amb un membre de l'organització (centre)