lunes, 4 de octubre de 2010

Ciencia en Acción 2010

Aquest cap de setmana passat ha tingut lloc la final de l'edició d'enguany de Ciencia en Acción. El treball de la Gemma i l'Alejandro ha participat en la categoria d' "Adopta una Estrella-Investiga en Astronomia".

Jo, la Gemma i l'Alejandro
sota una pancarta de
Ciencia en Acción,
a Santiago de Compostela
Façana de l'IES
Rosalía de Castro,
lloc on es feia
el certamen
Vam arribar el dissabte dia 2 pel matí a Santiago de Compostela, lloc on es feia la fira, a l'IES Rosalía de Castro. Vam agafar les acreditacions i vam començar a muntar l'estand. Després de la inauguració, va obrir-se la fira al públic, bàsicament participants i algun familiar. Curiosament, aquest mateix dia tenia un altre premi a Madrid, d'un altre treball, però ja em vaig excusar per no poder assistir... Si tot fos per això!!!


Adopta una Estrella té dos parts on l'alumant explica els seus projectes: una taula on estàs davant del jurat i et fan preguntes, i l'explicació del projecte a l'estand amb el jurat. En el primer cas va estar l'Alejandro, mentre que en el segon, van estar els dos, l'Alejandro i la Gemma. Les dues presentacions van ser extraordinàries i els vaig felicitar. Per la tarda, cap a les 19 h va finalitzar la fira i vam fer una volta per la ciutat, abans d'anar a l'alberg salesià on estàvem instal·lats.

La Gemma i l'Alejandro amb el juratEstand del projecteAmb l'Alejandro i la Gemma

Diumenge pel matí va començar la cloenda en el saló d'actes del centre. Una mare em va preguntar si hi havia alguna possibilitat de tenir algun reconeixement. Vaig respondre que, sincerament, amb els projectes que havia vist i que eren novells, poquetes... Doncs, la primera "al canto"... La directora de la fira comença amb Adopta una Estrella i diu... "Por la extensa labor de realización y recopilación de fotografías con el objetivo de estimar los períodos de rotación y traslación de la Luna...". Ni m'ho creia... El primer premi!!! Va ser una cosa extraordinària... Un viatge a Almeria i Granada, a l'Institut d'Astrofísica d'Andalucia i a l'observatori de Sierra Nevada.

Amb els diplomes del primer premi

Amb aquesta gran alegria vam tornar a mig matí a Barcelona... Una experiència magnífica!!!

L'acta ja es pot consultar en el web de Ciencia en Acción (>>).

Ja m'espera la següent edició per participar amb nous projectes...