miércoles, 9 de diciembre de 2009

Encuentro de Jóvenes Investigadores - Salamanca 2009

Per primera vegada, l'escola ha participat en aquest esdeveniment organitzat per INICE i que ha tingut lloc els passats 5 a 7 de desembre a Salamanca.

Com sempre, vam arribar en tren a Salamanca, via Madrid, el dia anterior. Vam arribar, paroximadament cap a les 21 h i ens vam dirigir a l'hostal. Aquesta vegada, a més ens van acompanyar alguns familiars de les noies. Una vegada deixades les coses a l'allotjament, vam anar a sopar i ja, finalment, a dormir.

L'Ana, la Yaiza, la Sara,
la Cristina, la Gisela, jo mateix i l'Albert
moments abans de la inauguració
Com l'esdeveniment no començava fins la tarda, pel matí, després d'haver descansat, vam fer una volta per la ciutat: la catedral, el casc històric, el riu Tormes... Després de dinar, cap a les 18 h, va començar la inauguració amb una conferència sobre canvi climàtic a càrrec del sr. Emilio Fernández, de la Universidad de Vigo. Posteriorment, va començar la presentació de les primeres ponències fins a les 20:30 h que vam anar a sopar. La jornada va finalitzar amb una visita nocturna de la ciutat que feia l'organització, però que jo vaig fer pel meu grup, enmig de la pluja que queia.

El dia 6 va començar de bon matí amb les ponències que es feien a l'auditori de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Salamanca. Després de dinar van continuar les presentacions i també va començar el primer grup, l'Aina, la Sara i la Yaiza amb el seu treball sobre la pressió arterial (>>), posteriorment va seguir l'Albert, sobre la dona i l'art i, finalment, van presentar la Cristina i la Gisela, amb el seu treball sobre la química quotidiana (>>). Van ser unes exposicions magnífiques que van agradar molt al públic assistent, bàsicament format per universitaris. Finalment, després de sopar, vam fer una visita per la ciutat, també amb pluja.

Presentació de l'Aina, la Yaiza i la SaraPresentació de l'AlbertPresentació de la Cristina i la Gisela

Imatge clàssica a la balconera
de l'Ajuntament
Pel matí del dia següent, 7 de desembre, em va tocar moderar-les, experiència que ja vaig tenir l'any passat i que va ser molt positiva. Durant un moment de la pausa matinal, a més, la Cristina i la Gisela van ser entrevistades per la TV Salamanca sobre el seu treball i l'experiència de la participació en aquest esdevement. Els ànims ja estaven més tranquils perquè ja es van fer totes les presentacions. Cap a tres quarts de dues vam fer la clàssica recepció a l'Ajuntament de Salamanca. El dia va millorar i vam poder fer també la foto a la balconera. Per la tarda van continuar les ponències fins les 21 h. La jornada, i el certamen, va finalitzar amb un Sopar de de Cloenda al Colegio Arzobispo Fonseca, un edifici històric del centre de la ciutat. Allà, a més, es van entregar els diplomes i llibre d'actes dels treballs.

Amb aquest acte va finalitzar una nova edició de l'Encuentro de Jóvenes Investigadores. A l'endemà toràvem a Barcelona.

Fins la propera edició!!