jueves, 25 de junio de 2009

Participació a la II Xperimania 2009

Durant el mes d'abril del present any ens va arribar una informació d'un nou certamen de recerca d'àmbit europeu anomenat Xperimania.

En relació amb el tema proposat en aquesta edició, els materials, vaig parlar amb el grup dels plàstics, la Marta, la Gemma, la Sara, l'Eva, l'Elsa i el Gerard, de participar amb un projecte derivat del que van presentar a l'Exporecerca Jove.

Vam pensar i van decidir estudiar els efectes aïllants dels plàstics. En aquest projecte només va participar, finalment, la Marta, la Gemma, l'Elsa i el Gerard, que es van repartir la feina durant la seva realització.

Van fer un estudi, amb diferents plàstics, del seu potencial com aïllants sonors. El resultat es va tranformar en un projecte escrit que el podeu consultar en PDF (resum; projecte) i en un vídeo que es va presentar a l'edició d'Xperimania.

Muntatge de l'experimentAlguns dels plàstics utilitzatsEl Gerard i la Gemma
amb el tractament de dades
La Marta i la Gemma
amb l'equip informàtic que es

va comprar amb la beca
La gran sorpresa va ser quan van arribar els resultats dels treballs premiats, i el nostre va quedar amb un 5è premi que implicava tenir una borsa de 800€ per utilitzar en material escolar. Quina gran sorpresa!!

Podeu trobar més informació en el següent web de l'Associació APPE (>>)

Felicitats a tothom per la feina feta!!