domingo, 5 de abril de 2009

X Exporecerca Jove - 2009

Per primera vegada l'Escola Salesiana "Mare de Déu dels Dolors", de Sant Boi, participa a l'Exporecerca Jove.

Moment de l'acreditació
Des d'aquesta ciutat vam sortir en transport públic fins arribar al CosmoCaixa, lloc on es va fer la fira. Durant el primer dia, vam fer l'acreditació i vam començar a muntar els estands, tot just abans de la inauguració. Una vegada finalitzada, vam seguir amb el muntatge, encara que la fira va començar per al públic i el jurat, però vam finalitzar ràpidament i va anar tot bé. Després de dinar va continuar la fira fins les 17 h, punt de partida. Vam tornar a Sant Boi, on ens esperaven les famílies a l'escola.

Una vegada muntat tot, el segon dia va ser exclusivament de presentacions. Si que vam millorar alguna cosa o aspecte dels estands perquè avui el jurat passava durant tot el dia i és el moment important de la fira. La feina feta pels alumnes està sent magnífica i els estands han quedat molt atractius cap al públic i visitants que han omplert la fira durant, principalment, el matí d'avui divendres amb la presència d'una gran quantitat d'escoles. Després de dinar, s'ha seguit amb l'exposició, però d'una manera més tranquil·la, encara que amb els jurats valorant els diferents projectes. Com ahir, a les 17 h vam finalitzar i vam tornar a l'escola.

La Mireia , l'Aina ,
la Marina i la Sara
amb visitants
La Sara , la Gemma, l'Elsa,
la Marta i el Gerard
amb un visitant
L'Aina, la Sara i la Yaiza
amb visitants
La Nikté i la Míriam
amb un jurat

Dissabte, el darrer dia de la mostra, va començar de la mateixa manera, amb les exhibicions dels diferents participants. El jurat, paral·lelament, passava pels darrers treballs que poguessin tenir pendents. L'afluència de visitants va ser menor, principalment famílies. Per la tarda es va començar a recollir la mostra i tothom va anar a l'auditori del CosmoCaixa per l'acte de cloenda i l'entrega dels premis. Per primera vegada des de fa uns anys jo no participava de la cloenda sinó que estava amb els alumnes.

Un moment de l'entrega del premi
Foto de grup. D'esquerra a dreta:
l'Aina, jo mateix, l'Elena, la Sara i la Yaiza
Al llarg del seu desenvolupament vam tenir una primera agradable notícia, ja que el grup de la Sara, l'Aina, l'Elena i la Yaiza van aconseguir el Premi "Hospital de Sant Pau", però la gran, gran sorpresa positiva va ser quan van indicar el treball guanyador a la Categoria A... el nostre!!!! Dos premis per aquest magnífic grup de recerca!!!

Felicitats a tots els grups de participants de l'escola!!!

Ens veiem a Tunísia 2009!!!!