martes, 9 de diciembre de 2008

XXIV Encuentro de Jóvenes Investigadores - Salamanca

Els passats 5 a 7 de desembre va tenir lloc una nova edició de l'Encuentro de Jóvenes Investigadores que es va celebrar a Salamanca.

Tres treballs han estat presentats per l'Escola Hamelin-Internacional Laie, dos dels quals van ser tutoritzats per la meva persona durant el curs passat, mentre que el tercer ho va ser per la professora Laia Àngel. Són els següents:
  • Estudio de los árboles de las vías públicas de Alella (Barcelona):Aproximación a la biodiversidad arbórea de las calles y parques del municipio de Alella - Autoras: Mireia Carboneras
  • Estudio de los organismos epibiontes presentes en algunas especies de algas de la zona mediolitoral superior en los municipios de Montgat y El Masnou (Barcelona): Comparativa entre un medio natural y uno artificial - Autoras: Marina Urrutia y Adriana Sans
  • Estudio de la influencia de la temperatura sobre las bacterias quimiotróficas de la costa de l'Alt Maresme - Autor: Oscar Santegoeds
També em van acompanyar dos treballs que van venir amb mi la passada edició de la Wetenschaps Expo Sciences de Brussel·les:
  • El arte a través de la mujer - Autor: Albert Gili
  • Medida de la concentración de Radón en recintos cerrados - Autora: Anna Alcaine
La Laia Àngel, l'altra professora que anava amb el grup, també va presentar la seva recerca sota el títol Aproximación al impacto mediático de los temporales marinos en Catalunya.

Com cada any, una vegada arribats a Salamanca ens vam instal·lar a l'hostal. Per la tarda vam tenir lliure i vam visitar la ciutat. Per la tarda es va fer la inauguració de la nova edició a l'Auditori de Caja Duero, amb l'actuació d'un grup de música tradicional. A diferència d'altres anys, la visita a l'Ajuntament es va fer per la nit, donat que coincidia les jornades en cap de setmana. Va ser una experiència diferent veure la Plaza Mayor de nit i il·luminada de cara al Nadal.

L'Albert, l'Oscar, l'Adriana
(per l'esquerra), i la Marina
i l'Anna(per la dreta)en un
momentde la inauguració
Foto de grup al balcó
de l'Ajuntament
La Laia, l'Adriana, la Marina, l'Oscar, l'Anna, l'albert i jo mateix,
a l'Ajuntament
Foto de grup a la Plaza Mayor

Presentació de l'Oscar
El dia 6 van començar les ponències. Es van fer durant tot el dia. En el cas nostre, van presentar la Laia i l'Oscar. Una vegada finalitada la sessió vam fer una nova visita per Salamanca, abans d'anar a sopar. Abans d'anar-nos a dormir vam fer assajos per a la resta de presentacions.

Durant el següent dia, darrer de l'encontre, es va continuar amb la mateixa dinàmica que l'anterior. Per la tarda van presentar els seus projectes l'Anna, l'Adriana i la Marina i l'Albert. Van ser unes presentacions, igual que les d'ahir, de molt alt nivell i que va agradar molt al públic, majoritàriament universitari. Per la nit es fa l'acte de cloenda i es van entregar els diplomes. La jornada va finalitzar amb un sopar de gala i música a una discoteca de la ciutat.

L'Anna durant la seva presentacióL'Adriana i la Marina
durant la seva presentació
L'Albert durant la seva presentació

A l'endemà ens esperava una llarga jornada de tornada en tren cap a Barcelona. Fins la propera edició!!