sábado, 6 de marzo de 2004

VIII Reunión Científica para alumnos de Educación Secundaria

Ahir vam tornar d'una activitat realment interessant que vam tenir a Villanueva de la Serena, Badajoz, a la VIII Reunión Científica para alumnos de Educación Secundaria.

Resulta que el petit projecte de recerca de sisè de primària que vam presentar el passat mes d'abril a l'Exporecerca Jove i titulat "Barras de pan: ¿por qué 1 kg si pesan menos?", va ser seleccionat per participar en un esdeveniment de secundària. Certament, quan els alumnes, l'Elisa Trigo, la Yaiza Fiter, l'Alejandro Casamajó i l'Àlex Font, ho vam fer ja estaven a 1r de l'ESO, però la seva realització va ser durant el darrer curs de primària.
Aquestes jornades es van dividir en dos dies, el primer del qual era més d'exposicions, mentre que el segon, més lúdic, de visites.

Vam arribar el dimecres dia 3 a darrera hora, temps per anar al lloc d'allotjament, una residència de la localitat, i a dormir.

Un moment de la inauguració
El grup de "les barres de pa".
D'esquerra a dreta:
jo mateix, l'Alejandro, l'Elisa,
la Yaiza i l'Àlex
El dijous dia 4 començava l'activitat amb la inscripció i col·locació dels materials. Es va fer una conferència d'inaugural sobre alimentació i societat, titulada "La alimentación sana en la sociedad del bienestar" a càrrec del sr. José M. Vega Piqueres. Posteriorment, i després del descans, van començar algunes ponències, aspecte en què no estàvem inscrits, i tot just abans del dinar.

Per la tarda ja es va començar la defensa dels treballs amb els plafons muntats pel matí. Realment, la feina que van fer els nostres quatre protagonistes va ser molt possitiva i va destacar per la curiositat del tema i l'edat en què el van fer.


El grup de l'escola.
D'esquerra a dreta:
l'Àlex, l'Alejandro,
l'Elisa i la Yaiza
Una visió general de la mostraEn un moment d'una visita

A mitja tarda es va fer una visita pels espais més característics de la ciutat, dirigida principalment als grups que veníem de fora. Finalment, la jornada va acabar amb una obra de teatre juvenil que va ser força divertida i titulada "A pie de guerra".

La nit va ser una mica més moguda, ja que no vam tornar a la residència, sinó que dormíem tots els participants que eren de fora en un poliesportiu i va ser una mica caòtic.

Un moment d'una de les
visites realitzades
Com he comentat abans, el segon dia va ser més de visites. Pel matí vam anar a visitar algunes indústries de la zona i a la casa de cultura per veure una exposició de pintures.

Seguidament, es va fer la cloenda i donar els certificats, presentant a continuació la següent edició. Tot plegat abans de dinar.

La tornada a Barcelona es va fer per la tarda en tren i vam arribar a la nit a la ciutat.

Va ser una activitat lleugera, però plena d'interès per a alumnes d'aquesta edat.